Nastavlja se akcija uređenja i čišćenja divljih deponija

 

Lokalna samouprava Gradske opštine Kostolac, poseban akcenat stavlja na zaštitu životne sredine, a jedan od vidova sprovođenja ove prakse jeste čišćenje divljih deponija i revitalizacija tog prostora.

Na prostoru iza hotela“Kostolac“ očišćena je divlja deponija, gde su građani bacali kabasti otpad i smeće. Ovo je samo početak, lokalna samouprava nastavlja dalje sa čišćenjem divljih deponija i uredjenjem i zaštitom zelenih i drugih javnih površina.

Problem divljih deponija na teritoriji Gradske opštine Kostolac je veliki, posebno u jesenjem i prolećnom periodu kada se uređuju bašte i dvorišta. Iz nadležne službe za sprovođenje radova ističu da akcija velikog prolećnog čišćenja Kostolca je nešto što treba da bude prioritet i na čemu će biti  angažovani tokom cele godine. Pozitivni efekti akcija koje se sprovode, odnose se na uređenje životne sredine, odnosno zapuštenih prostora i znatno će doprineti u borbi protiv divljih deponija smeća.

Uporedo sa čišćenjem divljih deponija sprovode se i javni radovi na teritoriji Gradske opštine Kostolac, a koji se odnose na održavanje i čišćenje javnih površina, ali i na uređenje i košenje zelenih površina.

Fotografije PRE  i u toku čišćenja divlje deponije

 

 

Fotografije POSLE čišćenja divlje deponije

 

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!