Letnji Festival sporta u Kostolcu okupio preko 400 učesnika

Kostolac je u subotu, 2. juna bio u znaku sporta. U organizaciji Kulturno sportskog centra „Kostolac“ i dvadeset tri kluba koja deluju na teritoriji kostolačke opštine, održan je letnji Festival sporta. Cilj manifestacije, čiji je pokrovitelj Gradska opština Kostolac je promocija sporta i zdravih navika, kao i podsticanje građana, a posebno dece na sport i fizičku aktivnost.

Nakon što su sportisti prodefilovali ulicama Kostolca, sportsku manifestaciju svečano je otvorio predsednik Gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski  naglasivši da Kostolac ne treba da brine za sportsku budućnost, jer je uvek bio poznat po dobrim sportistima.

„Nastojaćemo da u narednom periodu razvijemo bazične sportove koji predstavljaju osnovu za rast i razvoj dece i omladine, na prvom mestu gimnastiku, a kasnije i atletiku. Sport treba približiti najmlađim Kostolčanima, a pre svega  da bude besplatan za svako dete“ – rekao je Krstanoski  i dodao da je ponosan jer  je Kostolac opravdao epitet – grad sporta.

 

 

„U narednom  periodu težićemo da se što više dece aktivno  bavi sportom, kako bi se nastavila tradicija razvoja sporta i postizanja velikih rezultata“ – dodao je predsednik Gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski.  

Veliku podršku sportskom životu Kostolca pruža grad Požarevac. Na otvaranju sportske manifestacije prisustvovali su Ana Miljanić, član veća zadužena za sport, omladinu i turizam i Zlatan Kostić, predsednik Sportskog saveza grada Požarevca.

„Nije lako postati veliki sportista, ali svi ovde imate tu šansu. Važno je da se radujete svakom treningu i da posle njega znate da ste bili bolji, da ste dali sve od sebe kako bi što više napredovali. Nadam se da će neko od vas ovde biti vrhunski sportista i da ćemo imati priliku da se ponosimo vama“ – rekla je  Ana Miljanić, član veća zadužena za sport, omladinu i turizam.

Istakavši veliko zadovoljstvo s obzirom na brojnost učesnika na sportskoj manifestaciji koja će svakako postati tradicionalna, direktorka Kulturno sportskog centra „Kostolac“ , Jelena Šamanc tom prilikom, zahvalila se svom timu koji učestvuje u organizaciji svih sportskih manifestacija, pre svega predstavnicima klubova, Gradskoj opštini Kostolac, gradu Požarevcu i Sportskom savezu grada Požarevca.

„Onog dana kada ste odabrali sport, odabrali ste zdrav život, dobro druženje, naučili ste da svakodnevno pomerate ciljeve i postavljate nove i više i što je najvažnije naučili ste da gradite poverenje u svoj tim. Nastavite da trenirate, a mi ćemo stvoriti još bolje uslove za bavljenje sportom – poručila je mladim sportistima direktorka Kulturno sportskog centra, Jelena Šamanc.

 

 

Zahvalnice za doprinos u razvoju sporta i za učešće na letnjem Festivalu sporta uručio je predsednik Gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski  predstavnicima svih klubova koji deluju na teritoriji kostolačke opštine: Muškom rukometnom klubu „Rudar“ Kostolac, Muškom odbojkaškom klubu „Rudar“ , Ženskom odbojkaškom klubu „Rudar“ Kostolac, Ženskom rukometnom klubu „Rudar“ Kostolac, Sportskoj organizaciji „Partizan“ Kostolac, FK „OPK Rudar – 2001“ Kostolac, Sportskom ribolovnom društvu  „Dunavac“, FK „Borac“ Klenovnik, FK „ Kostolac 2008“, FK „Pobeda“ Stari Kostolac, FK „Dunavac“ Petka, FK „Dunav“ Ostrovo, Kuglaškom  klubu „Rudar“ Kostolac, Stonoteniskom klubu „Rudar“, Jedriličarskom klubu  „Dunavac“, Nautičkom društvu  „Dunavac“, Kajak kanu klubu „Veslo“, Šahovskom  klubu „Rudar“ Kostolac, Džiu Džicu klubu „ Kostolac“, Borilačkom centru Knez Miloš „KOSTOLAC“, Sportskom  udruženju „Get fit“, Sportskom  udruženju „Maraton tim Požarevac“i Fitnes studiju  „Balans“ . Zahvalnice su uručene i  predstavnicima Radničkih sportskih igara Sindikata „Kopova Kostolac“ i  „Termoelektrana Kostolac“ kao i Tehničkoj školi sa domom učenika „Nikola Tesla“ Kostolac.

Nakon dodele zahvalnica usledio je praktičan prikaz rada trenera sa sportistima kroz utakmice koje su se održale na terenima za male sportove iza Sportske hale, u Sportskoj hali, na stadionu „Bora Beka“ , a održana je i trka oko Kulturno sportskog centra „Kostolac“ u dužini od 6 km.

Ovom manifestacijom zvanično je otvorena sezona letnjih sportova i niz takmičenja na otvorenom koja će biti organizovana u narednim mesecima.

Prema rečima organizatora ideja organizovanja velike sportske manifestacije je promocija sporta kao društvene vrednosti i afirmacija sportskog načina življenja. Preko 400 učesnika dokaz su da je letnji Festival sporta bio veoma uspešan i da Kostolac nastavlja da bude grad sporta.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!