Rešavanje problema vanpijačne prodaje

Povodom rešavanja problema vanpijačne prodaje u utorak, 21.05.2018. godine sa početkom u 11,00 časova, u skupštinskoj sali predsednik Gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski sastao se sa prodavcima koji izlažu i prodaju robu van kruga pijace.

Pored predsednika, sastanku su prisustvovali zamenik predsednika Gradske opštine Kostolac, Dalibor Ilić i pomoćnici predsednika Gradske opštine Kostolac, Jugoslav Marković i Morina Bajram.

Sastanak je otvorio i vodio predsednik Gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski, koji je tom prilikom istakao da je Skupština Grada Požarevca donela Odluku o komunalnom uređenju kojom se propisuje Zaštita čistoće na površinama javne namene, te da je svim, napred navedenim prodavcima, uručeno obaveštenje. Gradska opština Kostolac dužna je da postupi po pomenutoj Odluci, a najkasnije do 01. juna sprovede je u delo, zbog čega je sastanak i zakazan.

 

 

Predsednik Gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski je naglasio da će Gradska opština Kostolac nastojati da pruži, kako pravnu, tako i bilo koju drugu vrstu pomoći, kada je reč o ovoj problematici. Dalje je dodao da razume uslove i način na koji ovi ljudi posluju i da je interes Gradske opštine Kostolac dobrobit svih građana, ali da se zakon mora poštovati. Zbog toga je sa rukovodiocem JP ,,Komunalne službe“ Kostolac, gospodinom Dejanom Rakićem, dogovoreno da se izdavanje mesta za ovu vrstu prodaje ne naplaćuje.

Na sastanku su prisutni građani, kao i prodavci polovne robe, iznosili su svoja mišljenja, predloge, ali i kritike koje su se uglavnom odnosile na visinu cene prijave u Agenciji za privredne registere, na prodavce koji dolaze iz drugih gradova i zauzimaju im mesto, na različite veličine tezgi i sl.

Dalibor Ilić, zamenik predsednika Gradske opštine Kostolac je dodao da je ovaj sastanak sazvan kako bi se iznašlo najbolje rešenje, vezano za mesto na kome bi prodavci polovnih stvari mogli vrše prodaju, ali da je i rešavanje problema koje su naveli prisutni građani, prodavci, itekako važno i usko povezano sa temom sastanka.

Iznevši mišljenje da nije dobro što se sastanku nije odazvala polovina pozvanih prodavaca, predsednik Gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski je na kraju rekao da smatra da je za donošenje najboljeg rešenja i ispravne odluke, neophodno da svi prodavci polovne robe koji žive i rade u Kostolcu prisustvuju sastanku. U vezi sa tim predložio je da se ponovni sastanak održi 28.05.2018. godine sa početkom u 11,00 sati.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!