Obeležen Dan đaka u O.Š. „Jovan Cvijić“ Kostolac

Osnovna škola“Jovan Cvijić“ Kostolac, obeležila je u petak, 16. marta – Dan đaka. Na priredbi koja je nosila naziv „Pokaži šta znaš“učenici su se predstavili recitacijama, pesmom, igrom i glumom.

Program su vodile Vukosava Minić i Anja Redžović, a na samom počektu, Nađa Popović, učenica 1. razreda recitovala je pesmu Ljubivoja Ršumovića“Au što je škola zgodna“ . Na priredbi je dramatizovan i jedan deo iz romana „Kroz teleskop“ autorke Dunje Vulić, učenice 7. razreda. Učenici su nas na taj način uveli u jedan zamišljeni svet junaka ove knjige. Zatim su priredbu  muzički obogatili Veljko Pavlović i Jana Milošević. Dok su se recitacijama predstavili Lana Kerić, Matija Stojanović i Vukašin Vasiljević.

Program je kao i uvek kada u njemu učestvuju deca bio razdragan i veseo. Jašari Selmir je otpevao pesmu „Đurđevdan“ uz tarabuku, a nakon toga  su se romskom muzikom i plesom predstavile učenice starijih razreda.  Za sam kraj priredbe učenici trećeg razreda pripremili su ritmičku igru.

 

Učenici Osnovne škole “Jovan Cvijić“ Kostolac još jednom su pokazali svoju volju i angažovanost, kako u nastavnim tako i u vannastavnim aktivnostima. Prisutni su uživali u recitacijama, pevanju i glumačkim sposobnostima mališana na sceni, koji su na simboličan način obeležili ovaj veoma značajan datum za sve đake.

Na predlog Novinarske sekcije od 2012. godine 16. mart se obeležava kao Dan đaka. Prve godine program je bio takmičarskog karaktera, a narednih samo revijalnog. Ovogodišnju manifestaciju je inicirao Đački parlament uz podršku Vršnjačkog tima. Ove godine program će biti obeležen i na sportskim terenima, gde će učenici i nastavnici odigrati odbojkaške i fudbalske utakmice, a u okviru manifestacije održaće se i kviz znanja.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!