Januarski rezultati proizvodnje na PK „Drmno“: Proizvodnja prema potrebama elektrana

 

Blaga zima i povolјne vremenske prilike išle su u prilog radnicima održavanja na osposoblјavanju mehanizacije

Na Površinskom kopu „Drmno“ u januaru je iskopano 903.175 tona uglјa. Prosečna dnevna proizvodnja uglјa iznosila je oko 30.000 tona, što je bilo u skladu sa potrebama rada termoenergetskih kapaciteta, ali i popunom deponija.

Rezerve uglјa na deponijama na kraju meseca bile su na nivou od 484.678 tona, što je za sedam odsto više od bilansiranih količina za ovaj vremenski period – kaže Ivan Tašić, direktor Direkcije za proizvodnju uglјa.

Prosečna kalorijska vrednost uglјa koji je isporučivan termoelektranama iznosila je 8.800 kilodžula po kilogramu. Ukupno je tokom proteklog meseca termoelektranama isporučeno 7.957 teradžula toplotne vrednosti. U januaru je za potrebe široke potrošnje izdvojeno i 8.397 tona komadnog uglјa, što je u skladu sa obavezama prema kupcima iz prošle godine – naglasio je Tašić.

 

Rudarskim sistemima za otkrivanje uglјa otkopano je 2.956.004 miliona kubika čvrste mase. Blaga zima i povolјne vremenske prilike išle su u prilog radnicima održavanja na osposoblјavanju mehanizacije na kojoj je došlo do kvarova tokom prethodnih meseci. Rade se tehnološke pripreme za značajne radove na sistemu odvodnjavanja, ali i pripreme za pomeranje jalovinskih sistema.

 

Izvor: EPS Energija

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!