Sa osmog skupa o rudarskoj mehanizaciji: Daljinsko upravljanje – budućnost rudarstva

 

 

Najnoviji trendovi i savremena dostignuća u dijagnostici i održavanju opreme, kao i softverska rešenja za praćenje i kontrolu opreme, predstavljeni su stručnjacima ogranaka RB „Kolubara“ i „TE-KO Kostolac“ na osmom stručnom skupu „Savremene tendencije u razvoju i primeni rudarske mehanizacije“.

 

Skup je održan 14. decembra u organizaciji Uprave za proizvodnju uglja JP EPS i kompanije „TEIKOM“, zastupnika japanske firme „KOMATSU“. Na placu kompanije „TEIKOM“ inženjeri EPS-a mogli su da vide „Komacu“ mašine D155, D51 i PC350.

Slobodan Mitrović, izvršni direktor za tehničke poslove proizvodnje uglja, istakao je značaj održavanja skupova na kojima stručnjaci EPS-a mogu da se upoznaju sa najnovijim dostignućima i pravcima razvoja tehnologija.

 

 

– Kompanijama koje se bave proizvodnjom pomoćne mehanizacije treba dati priliku da predstave svoj proizvodni program, a posebno dostignuća u oblasti daljinskog upravljanja. Kao odgovorna kompanija, „Elektroprivreda Srbije“ će znati da izabere onu mehanizaciju koja će svojim kvalitetom, eksploatacionim karakteristikama i primenom novih tehnologija u komunikaciji i upravljanju moći da zadovolji potrebe EPS-a – istakao je Mitrović.

 

Kompaniju „KOMATSU“ predstavili su, Dragoslav Milčić direktor prodaje u „TEIKOM“ i Jim Venerus, generalni menadžer za evropsko tržište. Oni su govorili o stanju na tržištu, planovima za budućnost kompanije i hibridnim opcijama u razvoju opreme pomoćne mehanizacije.

 

Izvor: EPS Energija

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!