Ubedljiva pobeda koalicije naprednjaka i socijalista u Kostolcu

 

U nedelju 24. decembra u Kostolcu su održani  lokalni izbori za odbornike Skupštine Gradske opštine Kostolac. Ubedljivu pobedu odnela je koalicija „Aleksandar  Vučić – SNS – SPS – Ivica Dačić” , koja je osvojila više od 63 odsto glasova.

 

Broj upisanih birača na teritoriji Gradske opštine Kostolac je 11.524, a na lokalnim izborima je izašlo 62,76 odsto. Lista Aleksandar Vučić – SNS – SPS – Ivica Dačić, osvojila je 3. 838 glasova što predstavlja veliki rezultat i ubedljivu pobedu.

 

Predsednik Gradske opštine Kostolac  Ivan Savić  je istakao da je koalicija naprednjaka i socijalista osvojila više od 63 odsto glasova, što je rezultat njihovog dosadašnjeg rada. “To je pokazatelj da je koalicija u kojoj smo bili u prethodnom mandatu dobro radila, jer su nam građani ponovo ukazali poverenje” – rekao je Savić zahvalivši se svim građanima kostolačke opštine na ukazanom poverenju .

 

Serdžo Krstanoski, nosilac liste „Aleksandar Vučić – SNS – SPS – Ivica Dačić“, u svom obraćanju zahvalio se svima koji su glasali za koaliciju i tom prilikom istakao: “ Građani Kostolca na ovim izborima prepoznali su politiku koju vodi Aleksandar Vučić i toj politici dali podršku glasanjem. Zahvaljujem se svima na podršci i kao što je rekao naš predsednik  Aleksandar Vučić ujedinjeni možemo sve, za brži, jači i bolji Kostolac”  – dodao je Krstanoski.

 

 

Na osnovu Zapisnika koji je objavila Opštinska izborna komisija na zvaničnoj internet stranici Gradske opštine Kostolac, rezultati sa lokalnih izbora su sledeći: – za koaliciju SNS –SPS glasalo je ukupno 3. 838 građana, za Demokratsku stranku 744 glasača, za PUPS – SRS 320, Iskorak 543 i za Srski pokret Dveri 474 građana.

 

Prema nezvaničnim informacijama lista naprednjaka i socijalista „Aleksandar Vučić – SNS – SPS – Ivica Dačić“ će u novom sazivu lokalnog parlamenta imati 15 odborničkih mandata od ukupno 21. Zatim slede liste „Demokratska stranka-Aleksandar Popov“ i „Grupa građana „Iskorak“ – dr Zvonko Blagojević – Žarko Debeljački“ sa po 2 mandata i liste „Srpski pokret Dveri“ i „Milan Krkobabić, partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) – Srpska Radikalna Stranka (SRS), Dr Vojislav Šešelj“ sa po 1 mandatom u lokalnom parlamentu.

 

 

Gradonačelnik grada Požarevca Bane Spasović je dodao da je dobar rezultat na izborima pre svega dobra saradnja i dobra koordinacija između lokalnih samouprava grada Požarevca i Gradske opštine Kostolac, ali  i dobra saradnja sa Vladom Republike Srbije. “Građani Kostolca glasali su za dela, a ne za reči. Mogli su da se uvere svakoga dana u rezultate našeg rada, da vide kilometre asfaltiranih puteva, renoviranu Sportsku halu, adaptiranu osnovnu školu u koju je uloženo preko 100 miliona dinara” – rekao je između ostalog Spasović zahvalivši se svima koji su prepoznali dobru politiku Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije.

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!