Proglašena lista „Srpski pokret Dveri“ za lokalne izbore u Kostolcu

 

Politička grupacija Srpski pokret „Dveri“ , u petak, 8. decembra, predala je Opštinskoj izbornoj komisiji listu kandidata za lokalne izbore u Kostolcu, koji će se održati 24. decembra. Izborna lista pod nazivom Srpski pokret Dveri, koja je podržana sa 247 potpisa građana, proglašena je rešenjem Opštinske izborne komisije 9. decembra, i na njoj se nalazi 16 kandidata.

 

Predsednik Opštinske organizacije „Dveri“ , Milan Grubetić je istakao da drugi put prolaze kroz proceduru, pošto su već jednom predali listu sa 228 potpisa građana i 14 kandidata.

 

„Izborna komisija je imala stav da naziv naše izborne liste koji je glasio „Srpski pokret Dveri – da Kostolac vratimo Kostolčanima“ , nije u skladu sa odredbama Zakona o lokalnim izborima. Mi smo tu njihovu odluku ožalbili na Upravnom sudu, ali je Upravni sud vratio nazad iz proceduralnih razloga. Pošto nismo imali vremena da čekamo konačno rešenje i da se ponovo prolazi kroz proceduru žalbe, jer danas u ponoć ističe rok za predaju liste, mi smo odlučili da odustanemo od žalbe i skupili smo nove potpise, ovog puta 247, a na listi se nalazi 16 kandidata – rekao je Grubetić prilikom predaje liste dodajući da su Dveri osnovane prošle godine u Kostolcu i za kratko vreme postali ozbiljna politička organizacija.

 

 

 

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!