Promocija knjige sugrađanina Siniše Radinovića

 

Sinoć je u Biblioteci u Kostolcu, Odeljenju Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac, održano veoma posećeno književno veče, zavičajnog pisca Siniše Radinovića, koji je predstavio svoju knjigu „Kostolac, jedna priča“.

 

U predivnoj atmosferi i dobrom raspoloženju, vodila se priča koja je sve prisutne podsetila na one ljude, koji su svojim ličnim angažovanjem i nadahnućem, stvorili temelj za nastanak grada bratstva i jedinstva, zbog čega su Kostolčani izuzetno ponosni. Siniša Radinović je kroz ličnu projekciju, inspirisanu i nadahnutu posebnom energijom i ljubavi prema rodnom gradu, pokušao da opiše kroz niz pojedinosti pretočenih u priče, svoj voljeni grad Kostolac.

 

Prezadovoljni posetioci i sami su se uključivali u razgovor svojim sećanjima na određene događaje i ljude koji su svojim životom i radom, zaslužili da ih Kostolčani pamte.

 

Književno veče je održano u okviru manifestacije „Novembarski dani kulture“ u organizaciji Biblioteke u Kostolcu, Odeljenja Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac i Kulturno-sportskog centra Kostolac.

 

Siniša Radinović

 

Rođen 16. februara 1955. godine u Kostolcu. Jedan o malobrojnih kome u krštenici piše kao mesto rođenja – Opština Kostolac. Završio srednju medicinsku školu u Požarevcu. Radio u Domu zdravlja u Kostolcu, sve do svog penzionisanja. Osnivač je ekološkog društva „Zora“ u Kostolcu.

Ovo mu je prva knjiga, prvi literarni pokušaj da svoja sećanja na rodni grad pretoči u reči koje će naći put i pravo mesto u stvaranju divne priče o voljenom gradu.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!