„Kostolac, jedna priča“ autora Siniše Radinovića u Biblioteci u Kostolcu

 

U Biblioteci u Kostolcu, Odeljenju Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac, u četvrtak 30. novembra 2017. godine, sa početkom u 19 časova, održaće se književno veče na kome će svoju knjigu „Kostolac, jedna priča“ predstaviti zavičajni pisac Siniša Radinović.

 

Književno veče se održava u okviru manifestacije „Novembarski dani kulture“ u organizaciji Biblioteke u Kostolcu, Odeljenja Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac i Kulturno-sportskog centra Kostolac.

 

Kostolac, jedna priča

Priča o Kostolcu, ispričana iz ugla jednog običnog građanina, ne zanemarujući ulogu običnog čoveka u njegovom nastanku. Sećanje na one ljude, koji su svojim ličnim angažovanjem i nadahnućem, stvorili temelj za nastanak grada bratstva i jedinstva, zbog čega su Kostolčani izuzetno ponosni.

„Ova priča je lična projekcija inspirisana i nadahnuta posebnom energijom i ljubavi prema rodnom gradu, pokušaj da se ta tajna veza opiše kroz niz pojedinosti pretočenih kroz priče u jednu celinu koja se zove Kostolac. Cilj ovog poduhvata je da se prikaže Kostolac iz „zlatnog doba“, sačuva od zaborava, a da njegove priče nisu odraz nostalgičnosti i sentimentalnost, već slika iz prošlosti koju treba osvežiti novim bojama i udahnuti joj svežinu novih ideja, udahnuti joj život primeren današnjim potrebama, obeležen inspiracijom novih, nadolazećih generacija“. (iz predgovora).

 

 

Siniša Radinović

Rođen 16. februara 1955. godine u Kostolcu. Jedan o malobrojnih kome u krštenici piše kao mesto rođenja – Opština Kostolac. Završio srednju medicinsku školu u Požarevcu. Radio u Domu zdravlja u Kostolcu, sve do svog penzionisanja.

 

Ovo mu je prva knjiga, prvi literarni pokušaj da svoja sećanja na rodni grad pretoči u reči koje će naći put i pravo mesto u stvaranju divne priče o voljenom gradu.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!