Proizvodnja električne energije u „TE-KO Kostolac“: Stabilno tokom jeseni

 

Termoelektrane u Kostolcu su za prvih devet meseci 2017. ostvarile proizvodnju od pet milijardi kilovat-sati električne energije, čime je plan nadmašen za pet odsto. U oktobru, TE „Kostolac A“ i TE „Kostolac B“ nastavile su sa potpunom realizacijom proizvodnih zadataka, pa je tokom prve dve nedelјe oktobra elektroenergetskom sistemu Srbije isporučeno oko 299 miliona kWh električne energije.

 

Blokovi TE „Kostolac A“ proizveli su do 15. oktobra skoro 1,6 milijardi električne energije, čime je plan nadmašen za jedan odsto. Posmatrano po blokovima, blok A1 je u tom periodu proizveo približno 462 miliona kWh. Blok A2, čija snaga iznosi 210 megavata, predao je više od 1,13 milijardi kilovat-sati električne energije i prebacio plan za šest odsto.

 

U Termoelektrani „Kostolac B“ je do polovine oktobra zabeležena proizvodnja električne energije od 3,79 milijardi kilovat-sati, čime je realizacija plana premašena za sedam odsto. Blok B1 je ovom učinku doprineo sa proizvodnjom koja iznosi oko 1,8 milijardi kWh električne energije, dok je na bloku B2 proizvedeno oko 1,92 milijarde kWh.

 

Plan proizvodnje energije premašen za pet odsto

 

Izvor: EPS Energija

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!