Održano književno – umetničko veče „BISERI ROSE SA VLASINE“

 

U okviru Novembarskih dana kulture, Kulturno- sportski centar „Kostolac“ i Klub ljubitelja knjige „Majdan“ , u četvrtak, 2. novembra u kostolačkom Domu kulture, organizovali su književno-umetničko veče pod nazivom „BISERI ROSE SA VLASINE“.

 

Svoju poeziju govorili su pesnici i književnici iz Vlasotinca i Kostolca: Srba Takić, Novica Jović, Saša Stanković, Zoran Stojićević Rikardo, Veroslava Malešević, Katarina Lazić, Dragan Žuržević, Vojkan Ivković i Slavica Pejović. Tokom večeri predstavila se i pesnikinja iz Leskovca Jagoda Savić sa svojom prvom zbirkom poezije „ISKRA“.

 

Program je bio podeljen u tri dela. U prvom delu programa predstavljeno je Vlasotince i njegovi književni stvaraoci. U drugom delu predstavljena je pesmarica „ISKRA“ , Jagode Savić, a na samom kraju svojom poezijom su se predstavili pesnici iz Kostolca i okoline.

 

Veče poezije otvorio je kazivanjem svojih stihova, Srba Takić, diplomirani politikolog, direktor Narodne biblioteke „Desanka Maksimović“ u Vlasotincu. Takić, poznati vlasotinački pesnik i organizator brojnih kulturnih dešavanja izrazio je želju da se i u budućnosti nastavi saradnja između kostolačkih i vlasotinačkih pesnika, pozvavši ih da se u maju sledeće godine ponovo okupe i druže u Vlasotincu.

 

 

Pesnici iz Kostolca, članovi  Kluba ljubitelja knjige „Majdan“ u maju ove godine bili su gosti vlasotinačkih pesnika. Druženje koje je bilo puno pozitivnih vibracija upriličeno je tada u Narodnoj biblioteci „Desanka Maksimović“ u Vlasotincu, a glavni koordinator susreta, dešavanja i druženja bio je Zoran Pešić, profesor u T.Š. „Nikola Tesla“ sa domom učenika, Kostolac.

 

Osetili smo potrebu da se ta saradnja i druženje nastavi uz ubeđenje da će se ona proširiti i na drugim poljima, ali kao po običaju pesnici uvek prvi kreću – rekla je Slavica Pejović, predsednica Kluba ljubitelja knjige „Majdan“, zahvalivši se svim gostima koji su svojim prisustvom uveličali književno -umetničko veče.

Program su muzički obogatili vokalni solisti, Marija Stojićević i Slobodan Janković.

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!