PD“ PRIM “ KOSTOLAC: Više od 180 radnika potpisalo ugovore na neodređeno vreme

 

Privredno društvo “ PRIM “ Kostolac u poslednje dve godine posluje veoma uspešno i spada u grupu preduzeća sa najboljom bonitetnom ocenom u Srbiji, odnosno spada u 10% najboljih firmi registrovanih na teritoriji Srbije, što potvrđuje i dobijanje „Sertifikata bonitetne izvrsnosti“ .

 

Na osnovu dobrog poslovanja rukovodstvo PD“ PRIM “ Kostolac uz podršku Gradske opštine Kostolac i Grada Požarevca donelo je odluku za potpisivanje ugovora na neodređeno vreme za 180 radnika.  Tačnije 181 lice je primljeno u stalni radni odnos i 4 penzionera kako bi preneli svoje znanje, stečena iskustva na mlade radnike.

 

– Uspeli smo da pokažemo u praksi da i državana preduzeća mogu da deluju pozitivno i kvalitetno. Od firme koja je bila u velikim problemima pre dve godine, stvorili smo firmu u usponu, napravili smo uspeh koji nije linearan već ima eksponencijalnu funkciju. 2015. godine ostvaren je prihod od 800 miliona, 2016 milijardu, a već 2017. godine prihod je iznosio milijardu i po dinara , što je pokazatelj da preduzeće posluje iz godine u godinu sve bolje i uspešnije – rekao je Predrag Slavković direktor PD“ PRIM “ Kostolac, napomenuvši da je u odnosu na 2015. godinu ostvareno povećanje plata za 20%.

 

 

 

Predsednik Gradske opštine Kostolac, Ivan Savić izrazio je veliko zadovoljstvo povodom primanja u stalni radni odnos 180 lica, koja su poslednje dve godine primana sa tendencijom da njihovo radno mesto bude proizvodno. Najviše je zapošljeno bravara, zavarivača i drugih struktura uglavnom mašinske struke.

 

– Upravo su ti radnici i doprineli dobrim rezultatima poslovanja PD“ PRIM “ Kostolac, a kruna svega toga u 2017. godini je vrednost ugovorenih poslova u iznosu od milijardu i po dinara, a tendencija je dve milijarde dinara vrednosti ugovorenih poslova u odnosu na 2015. godinu kada je bilo ugovoreno 600 miliona dinara što nije bilo dovoljno ni za plate tadašnjih radnika.  Rekapitulacija svega ovoga je kontinuirani rad, posvećenost poslu, borba da se dobije posao i da se zatim posao odradi kvalitetno od strane radnika koji su ozbiljno shvatili svoje zadatke i na kraju nagrađeni za uložen trud i rad potpisivanjem ugovora o radu na neodređeno vreme – rekao je Savić naglasivši da je potrebno da se nastavi sa dobrim radom u preduzeću kako bi PRIM postao lider ne samo u našem regionu već u celoj Srbiji u oblasti metaloprerađivačke industrije.

 

Zamenik gradonačelnika Grada Požarevca, Saša Pavlović je istakao da je dobro poslovanje i povećanje prihoda u poslednje dve godine od kako je postavljen Pregrag Slavković na mesto direktora PD “ PRIM “ omogućilo i primanje u stalni radni odnos ovolikog broja radnika.

– Treba napomenuti da prijem radnika nije bio neosnovan, jer poslovi koje je direktor Slavković sa svojim rukovodstvom ugovarao zahtevali su i zapošljavanje novih radnika, a ugovaranje dobrih poslova i proširenje delatnosti ovog poslovnog subjekta doprinelo je i znatno većim prihodima preduzeća –  rekao je Pavlović napomenuvši da Grad Požarevac podržava ovakav vid poslovanja i zapošljavanja, jer će na taj način 181 porodica moći bolje da živi.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!