Završeni radovi na asfaltiranju puta u Starom Kostolcu

 

Gradonačelnik grada Požarevca Bane Spasović i predsednik Gradske opštine Kostolac Ivan Savić obišli su danas sa svojim saradnicima MZ Stari Kostolac u kojoj su završeni radovi na asfaltiranju puta.

 

Vrednost radova je 10 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz budžeta grada Požarevca. Asfaltirana je ulica u dužini od 1210 metara, a izvođač radova je Preduzeće za puteve Požarevac.

 

Kao što smo i obećali građanima Gradske opštine Kostolac i meštanima sela Stari Kostolac, da ćemo u ovoj godini nastaviti izgradnju puta kroz samo naselje to smo i uradili. Javna nabavka je sprovedena u 2017. godini, a ugovoreno je još 1500 metara asfaltiranja“ – rekao je predsednik Gradske opštine Kostolac Ivan Savić najavivši nastavak radova u Starom Kostolcu koji će se sprovoditi u saradnji sa Elektroprivredom Srbije, koja će učestvovati u nastavku izgradnje ovog puta.

 

Savić je naglasio da je to samo jedan od segmenata koji se radi i koji će se raditi na teritoriji Gradske opštine Kostolac, ističuči da je praksa i u prošlosti bila da se u svim mesnim zajednicama ravnomerno radi putna i ostala infrastruktura.

 

 

 

 

Treba napomenuti da su radovi na asfaltiranju dve ulice u Klenovniku završeni u vrednosti od 8 miliona. U toku su radovi u selu Ostrovu u vrednosti od 4 miliona dinara, a u Petki će se tek početi sa radovima na rekonstrukciji dve ulice u vrednosti od 5 miliona dinara.

 

Gradski menadžer Mitar Karadžić je rekao da su radovi završeni u predviđenom roku. “ Pored asfaltiranja puta sređene su rigole i odvođenje attmosferskih voda, a u toku godine u planu je potpisivanje ugovora sa EPS-om i pokretanje javne nabavke kako bi se uradili trotoari duž ove ulice. Takođe u planu je da se do ulaska u Kostolac – budućeg kružnog toka nastavi asfaltiranje ovog puta koji je značajan za meštane Starog Kostolca, ali i za sve ljude koji greavitiraju prema Drmnu, elektrani i ostalim mesnim zajednicama“ .

 

 

Prema rečima Gradonačelnik Grada Požarevca Baneta Spasovića teritorija grada Požarevca je trenutno jedno veliko gradilište. “ Trenutno na teritoriji Gradske opštine Kostolac izvode se radovi u vrednosti od 60 miliona dinara, uključujući i radove kod Stadiona i Sportske hale“ .

 

Spasović je napomenuo da je zaklučen sporazum sa EPS-om u vrednosti od 300 miliona dinara za izgradnju saobraćajnica na teritoriji grada Požarevca i Gradske opštine Kostolac. Na teritoriji grada Požarevca, ove godine biće uloženo 600 miliona dinara, od toga je grad Požarevac izdvojio 300 miliona dinara.

 

 

Prema nekim mojim podacima vrednost radova na izgradnji i rekonstrukciji puteva na teritoriji grada iznosiće 600 miliona dinara, što predstavlja nezapamćeno ulaganje. Iznos od 300 miliona koje je grad Požarevac uložio preko budžetskih sredstava i Fonda za zaštitu životne sredine je već možda najveći iznos koji je opredeljen u nekom prethodnom periodu, ali zajedno sa ovim iznosom EPS-a predstavlja impozantnu cifru“  -rekao je Spasović istakavši da će u narednom periodu biti asfaltirano ukupno 40 kilometara puta na teritoriji grada Požarevca, što procentualno predstavlja 10% od ukupnog uređenja putne infrastrukture na teritoriji Srbije.

 

 

 

 

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!