Održane kvalifikacije za „Igrice bez granica“ u Ostrovu

 

Kvalifikacije za „Igrice bez granica“ su već zvanično počele, u četvrtak 13. jula u selu Ostrovu. Igrice su organizovane u okviru kulturne manifestacije „Ostrovački bečarac“ , koja već deset godina za redom neguje tradiciju i običaje Banata.

 

 

Deca su se takmičila u različitim igrama: od trke sa lavorima, prenošenja jaja u kašikama, prenošenja vode u bušnim kesama, limbo densu, a najinteresantnije igre bile su im trka sa džakovima, sklapanje najduže reči i trčanje sa frizbijem. Mališani nisu krili oduševljenje, povodom zabave ovakvog tipa, koja motiviše decu na zdrav način života. Konkurencija je bila velika, najbolja ekipa zasluženo je pobedila, samim tim i plasirala u finale koje će se održati u Kostolcu  25. avgusta, kada će snage odmeriti najbolje ekipe. Sva deca iz pobedničke ekipe su dobila simbolične poklone od Kulturno – sportskog centra “ Kostolac “ i MZ Ostrovo. Nakon takmičenja usledila je predstava koju su mališani ovog sela pripremili za ovu manifestaciju.

 

U narednim danima predstoje kvalifikacije za „Igrice bez granica“ u Klenovniku 26. jula, u Petki 9. avgusta, u Starom Kostolcu 11. avgusta i u Kostolcu 15. avgusta.

 

Svi zainteresovani mališani od 2. do 7. razreda koji žele da učestvuju u igricama, mogu da se prijave lično u prostorijama Kulturno – sportskog centra “ Kostolac “ u ulici Bože Dimitrijevića broj 13, ili putem telefona 012/ 402-178.

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!