Zapaženi rezultati vežbača Gimnastičkog kluba “ SO Partizan “ Kostolac

 

Državno prvenstvo u sportskoj gimanstici za muškarce i žene, ove godine organizovano je 3. i 4. juna u Novom Sadu. Gimnastičari Sportske organizacije „Partizan“ iz Kostolca ostvarili su zapažene rezultate i dodatno obogatili kolekciju svojih medalja na takmičenju najboljih vežbača Srbije.

Kostolačka ekipa u kategoriji kadetkinja bila je najbolja i osvojila je zlatnu medalju u višeboju. Drugog dana, na takmičenju po spravama, Iva Crnoseljanski je u preskoku osvojila prvo mesto, dok je Miljana Stojanović na gredi zauzela treću poziciju.

 

 

U kategoriji kadeta, ekipno su gimnastičari „Partizana“ osvojili zlatnu medalju, dok je pojedinačno Bogdan Mihajlović zauzeo drugo mesto i osvojio srebrnu medalju u višeboju. Kolekciju medalja kostolački kadeti su upotpunili i narednog dana vežbama na spravama. Mihajloviću je došao da zlata na krugovima, do srebra u preskoku i na razboju, kao i do bronze na vratilu. Uroš Petrović takođe je bio veoma uspešan. Na vratilu je bio prvi, na razboju treći, dok je na krugovima podelio treće mesto sa sa svojim klupskim drugom Ivanom Vukoslavovićem, kao i sa vežbačima iz Novog Sada i Beograda.

U kategoriji juniora Srećko Stojadinović bio je drugi, a Nenad Đokić peti. U takmičenju po spravama, u preskoku i na konju s hvataljakama Stojadinović je osvojio zlatne, a na parteru, krugovima i vratilu srebrne medalje.

 

Petar Vefić i Božidar Marović predstavljali su SO „Partizan“ u kategoriji seniora. Zbog povreda nisu mogli da se takmiče na svim spravama, ali je Vefić osvojio bronzane medalje na krugovima i razboju. Marović je zadivio sve prisutne trostrukim saltom sa vratila, savršenim doskokom, koji u poslednje dve decenije niko od srpskih gimnastičara nije uspeo da uradi.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!