Termoelektrane iznad plana

 

 TE „Kostolac A“ i TE „Kostolac B“ isporučile oko 2,72 milijarde kWh električne energije

 

Proizvodni učinak kostolačkih termoelektrana pred start remontne sezone premašuje plan za 4,6 odsto. Do 15. maja, TE „Kostolac A“ i TE „Kostolac B“ isporučile su oko 2,72 milijarde kWh električne energije. Plan za 2017. je ambiciozan kao i prošlogodišnji i zahteva optimalno angažovanje svih instalisanih termokapaciteta u EPS-ovom ogranku „TE-KO Kostolac“. Predviđa da se će do kraja decembra proizvodnja u dve kostolačke termoelektrane iznositi 6,57 milijardi kWh električne energije.

 

 

Od januara do polovine maja, TE „Kostolac A“ proizvela je oko 822 miliona kWh, čime je plan premašen za 5,9 odsto. Proizvodnja bloka A1 bila je za 6,4 odsto veća od plana i dostigla 238 miliona kWh.

 

Blok A2 je takođe premašio plan za ovaj period, tako da je snažniji agregat u TE „Kostolac A“ proizveo ukupno oko 584 miliona kWh, odnosno 5,6 odsto više nego što je planirano.

 

U TE „Kostolac B“ je do polovine maja proizvedeno oko 1,9 milijardi kWh električne energije, čime je plan proizvodnje premašen za četiri odsto. Blok B1 je zabeležio proizvodnju od 941 milion kWh, odnosno 3,1 odsto više nego što je planirano, dok je blok B2 premašio plan za 4,9 odsto i predao elektroenergetskom sistemu Srbije oko 955 miliona kWh električne energije.

 

U maju je počela remontna sezona u termosektoru kostolačkog ogranka, tako da se po okončanju remontnih zahvata očekuje da svi agregati nastave sa stabilnom isporukom električne energije, koja će biti u skladu sa planom proizvodnje za 2017. godinu.

 

Izvor: EPS Energija

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!