Predsednik G. o. Kostolac, Ivan Savić uručio plaketu predsednici Udruženja „VerbumlandiArt“ Regini Resta

 

 

 

Književno-duhovni susreti “ Kostolačka žiška“ koji se obeležavaju u slavu Sv. braće Ćirila i Metodija, ove godine pored pesnika iz Srbije, Slovačke, Bugarske, Hrvatske, Crne Gore, okupili su i pesnike iz Italije.

 

Tim povodom za italijanske pesnike, članove Udruženja „VerbumlandiArt“ u holu Doma kulture u Kostolcu, priređen je svečani doček.

 

  

 

Prošle godine potpisan je protokol o saradnji dva Udruženja: „VerbumlandiArt“ iz Italije i Kluba ljubitelja knjige „Majdan“, što je doprinelo da se druženje i prijateljstvo nastavi, a saradnja između udruženja još više unapredi. Plodovi prijateljstva se i sada vide, s obzirom da su objavljene zajedničke knjige.

 

Predsednik Gradske opštine Kostolac, Ivan Savić dočekao je članove delegacije iz internacionalnog Udruženja „VerbumlandiArt“ iz Italije, izrazivši uverenje, da će u narednim godinama prijateljstvo sve više jačati, a očekuje se proširenje saradnje i na ekonomskom nivou.

 

Predsednik Savić je u znak zahvalnosti na dosadašnjoj saradnji, a sve u cilju jačanja prijateljstva i zbližavanja dvaju naroda i država uručio plaketu predsednici Udruženja „VerbumlandiArt“ Regini Resta, poželevši svim članovima delegacije prijatan boravak u Kostolcu.

 

 

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!