PISA testiranje u Tehničkoj školi sa domom učenika „Nikola Tesla“

 

U Tehničkoj školi sa domom učenika „Nikola Tesla“, danas je počelo probno PISA testiranje, kojim se proverava čitalačka, naučna i po prvi put finansijska pismenost učenika.

 

   

 

PISA testiranje organizuje se na tri godine, kada se proverava funkcionalno znanje 16 – ogodišnjaka. U Srbiji se PISA istraživanje obavlja od 2001. godine, a PISA 2018 je sedmi ciklus istraživanja koji uključuje više od 80 zemalja učesnica.

 

Na osnovu PISA istraživanja učenicima se procenjuje pripremljenost za život i meri postignuće u čitanju, nauci i matematici, a glavni cilj je prikupljanje podataka o obrazovnoj praksi u zemljama učesnicama.

 

  

 

Među đacima nema treme, testovi se rešavaju elektronski – putem računara, a uoči samog početka većina njih kaže da su radoznali.

 

Direktor Tehničke škole sa domom učenika „Nikola Tesla“, dr Goran Nestorović prigodnim rečima otvorio je probno PISA testiranje, poželevši učenicima puno sreće na testu i da ostvare što bolji rezultat.

 

Tehnička škola sa domom učenika „Nikola Tesla“ je jedna od tri škole u Braničevskom okrugu koja sprovodi PISA testiranje. Testiranjem će biti obuhvaćena 41 škola u Srbiji, sa po 60 učenika.

 

PISA je najveća međunarodna provera znanja, koja ima za cilj promovisanje funkcionalnih znanja.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!