Predsednik Savić posetio sajam zapošljavanja

 

 

U holu požarevačkog Centra za kulturu održan je, prvi put u ovoj godini, Sajam zapošljavanja Nacionalne službe za zapošljavanje, filijala Požarevac. Sajam je posetio Ivan Savić, predsednik Gradske opštine Kostolac, budući da je i ove godine kostolačka opština konkurisala za programe javnih radova.

 

 

Sonja Mirić, direktorka NSZ filijale Požarevac, ovom prilikom je istakla da pretežne delatnosti za kojima poslodavci, učesnici sajma, imaju potrebe jesu nekvalifikovani radnici obezbeđenja, administrativni i pomoćni administrativni radnici, ali i prodavci, automehaničari i bravari. Takođe je dodala da su poslodavci iskazali potrebe i za angažovanjem većeg broja osoba sa invaliditetom.

 

Otvaranju Sajma prisustvovao je i Bojan Ilić, predsednik Skupštine grada Požarevca:

 

„Prema našem zahtevu koji smo podneli Nacionalnoj službi za zapošljavanje, filijali Požarevac, nadležno Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je odlukom odobrilo učešće u finansiranju programa i mera zapošljavanja u iznosu od dodatnih 7.363.000,00 dinara. Ukupan iznos za realizaciju programa Javnih radova na području grada i Gradske opštine Kostolac iznosi 16.363.636,00 dinara.“

 

Na požarevačkom Sajmu zapošljavanja iskazana je potreba za novozaposlenima kod 24 poslodavca i to za 117 upražnjenih radnih mesta.

 

IZVOR: G.O. KOSTOLAC

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!