Svečano otvaranje sezone novog Kajak kanu kluba “ Veslo “ Kostolac

 

Svečano otvaranje sezone novog Kajak kanu kluba “ Veslo “ Kostolac održano je u četvrtak, 30.03.2017. godine, a s obzirom da Kostolac ima odlične uslove za razvoj ove sportske discipline u planu je i da se krene sa omasovljavanjem i učlanjavanjem dece iz kostolačkih škola.

 

Kajak kanu klub “ Veslo “ Kostolac osnovan je krajem 2016 godine, zahvaljujući Gradskoj opštini Kostolac, koja je obezbedila sredstva za pokretanje ove sportske discipline u Kostolcu.

 

  

 

“ Klub je nabavio tri čamca rekreativnog karaktera dva dvoseda i jedan jednosed, koji omogućavaju kako najmlađima tako i svim drugim građanima da se oprobaju u ovom sportu. Na njima mogu veslati i učiti samu tehniku veslanja kako rekreativci tako i deca. Takođe klub je obezbedio i tri čamca mini kajaka jednoseda, koji je predviđen za decu 6 i 7 razreda. To su čamci takmičarskog karaktera što će omogučiti deci da se takmiče u ovom sportu.
Klub je uspeo da obezbedi i trenežer ERGOMETAR, kojim ćemo kroz prezentacije deci približiti ovaj sport.
U ovoj godini planirano je da se obezbede još dva čamca za takmičenje i još jedan ERGOMETAR koji će nam omogućiti i rad u zimskom periodu“ rekao je Aleksandar Šamanc predsednik Kajak kanu kluba “ Veslo “ Kostolac.

 

Predsednik Gradske opštine Kostolac, Ivan Savić govoreći o sredstvima koja su uložena u opremanje Kajak kanu kluba “  Veslo “ Kostolac tokom prošle, a i tokom ove godine, najavio je posetu ministra omladine i sporta Vanje Udovičića povodom podrške u oživljavanju kako Kajak kanu kluba tako i Nautičkog društva – jedriličarske sekcije, pre svega dovođenjem stručnjaka koji će pomoći da ove sportske discipline zažive u Kostolcu.

Govoreći o daljim planovima za uređenje Sportsko – rekreativnog centra “ Topoljar “ predsednik G. o. Kostolac je najavio da će lokalna samouprava aplicirati kod Ministarstva trgovine turizma i telekomunikacija za sredstva koja će biti opredeljena za izradu plana detaljne regulacije ovog područja, što podrazumeva izvođenje potrebnih infrastrukturnih  radova kako bi se omogućilo nesmetano bavljenje sportom. Takođe predsednik je istakao da taj plan podrazumeva i izradu projekta turističko nautičke marine.

 

 

Glavna misija u narednom periodu je popularizacija ovog sporta, a kasnije i održavanje takmičenja u Kostolcu najavljuju iz uprave ovog kluba.

 

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!