Postavljeno novo igralište u vrtiću “ Majski cvet “ u Kostolcu

Mališani vrtića “ Majski cvet “ dobili su novo igralište. Postavljen je dečji mobilijar sa toboganima, klackalicama, ljuljaškama i vrteškama, a sve to zahvaljujući sredstvima koje je obezbedila Gradska opština Kostolac.

 

Prema rečima predsednika Gradske opštine Kostolac, Ivana Savića, deca će sada imati mnogo zabavniji, prijatniji i po svim standardima uređeniji prostor.

“ Gradska opština Kostolac je u 2016. godini opredelila sredstva i sprovela proces javne nabavke za nabavku mobilijara za dečije igralište. Jedini razlog odlaganja postavljanja igrališta bilo je loše vreme, a sada sa lepšim vremenom stvorili su se i uslovi za postavljanje istih“

 

 

Predsednik je najavio da će u skorije vreme  postaviti još nekoliko rekvizita u vrtiću kako bi mališanima obezbedili lepši i zabavnoji prostor za igru. Takođe je najavio da će lokalna samouprava ove godine obezbediti sredstva za postavljanje dečijih mobilijara na više različitih lokacija u opštini, a da će u narednim godinama nastojati da postavljaju što više novih igrališta, kao i da oštećena i dotrajala zamene novim.

 

Direktorka predškolske ustanove “ Ljubica Vrebalov “ iz Požarevca, Marija Bajić je izrazila veliku zahvalnost lokalnoj samoupravi koja nas svakodnevno uverava da će naša deca odrastati u mnogo boljim uslovima, posebno u vrtiću.

 

„Dobra saradnja između rukovodstva Gradske opštine Kostolac i PU  „Ljubica Vrebalov“, nastaviće se i u budućnosti, radićemo na tome da se što više popravi stanje unutar vrtića, a posebno prostor dvorišta“ – istakla je Marija Bajić.

 

Izvođač radova na postavljanju dečijih mobilijara je firma “ METAL STEEL MORAVA “ iz Kostolca koja je u postupku javne nabavke dala najpovoljniju ponudu 823.095,00. Inače, procenjena vrednost javne nabavke koja je raspisana u 2016. godini  za ovu namenu iznosila je milion dinara sa pdv-om.

 

S obzirom da je u vrtiću “ Majski cvet „trenutno upisano 250 mališana – 11vaspitnih grupa, a dve grupe koje pohađaju Pripremno predškolski program trenutno su smeštene u školi u Petki, što je pokazatelj da kapacitet vrtića nije dovoljan, predsednik, Ivan Savić je najavio planove izgradnju aneksa ove ustanove.

 

„Po nekim preliminarnim računima, vrednost projekta koji će ispunjavati sve standarde sa potpunom opremljenošću, iznosiće 400 hiljada evra. Preostaje nam da obezbedimo još nešto od potrebne dokumentacije kako bi već tokom ove godine konkurisali kod Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima koja finansira između ostalog i održavanje predškolskih i školskih ustanova“ – rekao je Savić.

 

 

 

U obilasku novopostavljenih dečjih mobilijara bili su predsednik Gradske opštine, Ivan Savić, direktorka PU “ Ljubica Vrebalov “ Marija Bajić, zamenik direktora PU  „Ljubica Vrebalov“ , Tanja Lončar, član Veća Gradske opštine Kostolac Dalibor Ilić i direktorka Kulturno – sportskog centra, Jelena Šamanc.

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!