Poslednja faza izvođenja radova na toplifikaciji sela Petka

 

 

 

Rukovodstva lokalnih samouprava Grada Požarevca i Gradske opštine Kostolac, zvanično su obišla radove na poslednjoj završnoj fazi toplifikacije sela Petka. Investicija je vredna 2,5 miliona evra, a obezbeđeno je oko 380 priključaka za ovo naselje.

 

 

Predsednik G. o. Kostolac, Ivan Savić je rekao da je procenjena vrednost javne nabavke koja je raspisana u 2016. godini iznosila 57 miliona, a s obzirom da je najpovoljnija ponuda iznosila 46 miliona, 11 miliona će se vratiti u budžet i rebalansom rasporediti za nove investicije.

 

 

Zahvalivši se gradonačelniku grada Požarevca koji je obezbedio sredstva za završetak radova na toplifikaciji predsednik Gradske opštine Kostolac, Ivan Savić je naglasio da se u 2017. godini planira obezbeđivanje dodatnih sredstava kroz rebalans budžeta kao i iz Fonda za zaštitu životne sredine kako bi se na celoj teritoriji G o. Kostolac sprovelo širenje toplifikacione mreže, ali i rekonstrukcija zastarelih mreža.

Govoreći o radovima na toplifikaciji Savić je istakao da je toplifikacija u selu Petka rađena poslednjih 5-6 godina fazno i sada je u toku šesta poslednja faza kojom će se oko 140 domaćinstava priključiti na toplifikacionu mrežu i time će sva domaćinstva u Petki dobiti grejanje.

Izvođač radova na toplifikaciji je firma “ Sinerdži tec “ koju čini konzorcijum tri firme iz Beograda: firma koja nabavlja materijal i firme koje izvode građevinske i mašinske radove.

 

Gradonačelnik grada Požarevca Bane Spasović govorio je o investicijama u naselju Petka, koje su realizovane, ali i o novim, koje se odnose na asfaltiranje puteva. On je rekao da su tokom prošle godine asfaltirani putevi u vrednosti oko 3,5 miliona dinara, a da su ove godine opredeljena veća sredstva za te svrhe u ovom naselju i iznose 5 miliona dinara.

S obzirom da Dom kulture u Petki poseduje sve potrebne dozvole ( građevinske i upotrebne ) gradonačelnik je najavio i radove na uređenju ovog prostora, na kome je već zamenjena stolarija u vrednosti od 500.000,00 dinara.

 

“ Grad će budžetom za 2017. godinu i rebalansom koji će biti u aprilu nastaviti sa politikom i strategijom ravnomernog razvoja seoskih i gradskih naselja“ – rekao je Spasović i dodao da je i za selo Ćirikovac obezbeđeno 80 miliona za nastavak širenja toplifikacione mreže.

 

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!