Dodela ECDL sertifikata u Tehničkoj školi sa domom učenika “ Nikola Tesla „

 

U Tehničkoj školi sa domom učenika “ Nikola Tesla “ u četvrtak, 16.03.2017. godine organizovana je svečana dodela ECDL sertifikata. Diplome je primilo osmoro kandidata koji su uspešno savladali program.

Polaznici obuke su lica koja se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, ispostave u Kostolcu. Oni su bili u prilici da kroz 90 časova prođu gradivo za 7 modula ECDL – a.

 

 

Kurs ECDL je sprovela Nacionalna služba za zapošljavanje, u saradnji sa T. Š. sa domom učenika “ Nikola Tesla “ i Gradskom opštinom Kostolac, a u okviru projekta  “EU pomoć teže zapošljivim grupama”, kroz koji Evropska unija pruža finansijsku pomoć od 6,5 miliona evra za unapređenje mera aktivne politike zapošljavanja.

 

 

Diplome je kandidatima uručio direktor T. Š. sa domom učenika “ Nikola Tesla “ dr Goran Nestorovic. On je naglasio da će škola nastaviti saradnju i učestvovati u svim projektima koje NSZ bude sprovodila u saradnji sa lokalnom samoupravom.

 

 

Čestitajući polaznicima na uspešnom završetku obuke predsednik G. o. Kostolac, Ivan Savić je rekao da je ECDL obuka samo jedna u nizu projekata, koje sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje u saradnji sa Gradskom opštinom Kostolac i T. Š. “ Nikola Tesla “ . Predsednik Gradske opštine je istakao kao jedan od prioriteta u narednom periodu, realizovanje ciljeva koji omogućavaju da se uz podršku Nacionalne službe za zapošljavanje ostvari smanjenje nezaposlenosti na terutoriji Gradske opštine Kostolac.

 

 

 

Evropska računarska diploma je međunarodno priznata potvrda informatičke pismenosti koja garantuje vlasniku poznavanje rada na računaru prema ECDL normi.

 

Direktorka Naionalne služba za zapošljavanje Filijale u Požarevcu, Sonja Mirić izrazila je veliko zadovoljstvo povodom dodele sertifikata polaznicima ECDL, koji su zahvaljujući obuci stekli nove veštine koje će im omogućiti lakši pronalazak posla.

 

Sertifikat, popularno nazvan „vozačka dozvola“ za računare, garantuje poznavanje rada na računaru, od operativnog sistema Windows, preko programa Word i Excel, korišćenje baza podataka, izradu prezentacija i internet i komunikacije.

 

Obuku je sprovodio Nenad Maslać profesor informatike, računarstva i programiranja u T. Š. sa domom učenika “ Nikola Tesla “ koji je naglasio da si polaznici pokazali izuzetnu motivisanost i spremnost tokom trajanja obuke.

 

Sprovođenjem ovakvih vidova obuka lokalna samouprava doprinosi dodatnom obrazovanju naših sugrađana koji će na taj način lakše naći i zaposlenje.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!