Književno veče Nebojše Petkovića

 

U Biblioteci u Kostolcu, ogranku Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac, biće održano književno veče posvećeno trilogiji  „Poslednji grad“, poznatog pisca fantastike Nebojše Petkovića.

 

 

Pozivaju se svi ljubitelji fantastike da u petak 17. marta 2017. godine u 19 sati, dođu u Biblioteku kako bi uživali u promociji fantastične trilogije koja je svakako nešto više od bajke o prošlosti ili sna o budućnosti. Romani Nebojše Petkovića ’’Potraga’’, ’’Rat’’ i ’’Izdaja’’ formom podsećaju na nastavke popularnih serijala epske fantastike, iako bi se sadržinski pre mogli označiti kao postapokalipsa.

 

Nebojša Petković, autor trilogije Poslednji grad, rođen je 15. novembra 1975. godine u Beogradu. Završio je arhitekturu, kojom se profesionalno i bavi. Živi i radi u Beogradu.

 

Pisanje je hobi i strast koje praktikuje još od srednje škole, sa prekidima zbog drugih životnih izbora i obaveza. Ozbiljan povratak toj pasiji, pre nekoliko godina, rezultirao je debitantskim romanom Potraga. Bio je to prvi deo trilogije Poslednji Grad, mešavine žanrova epske i distopijske fantastike  Najpre je objavljen u izdanju Nove Poetike, ali 2015. godine, pred Sajam knjiga u Beogradu, pojavljuje se u novom ruhu, zahvaljujući izdavačkoj kući Portalibris. Odmah za prvim izlazi i drugi deo Rat.

Njegov treći roman pod nazivom Izdaja, izašao 2016. godine, finalni je deo postapokaliptične sage, koji nosi naslov Izdaja.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!