Održano predavanje “ Vežba kao sastavni deo efikasnog treninga“

U Domu omladine u Kostolcu, u nedelju, 5. marta održano je predavanje na temu “ Vežba kao sastavni deo efikasnog treninga“. Predavanju su prisustvovali treneri, profesori fizičkog vaspitanja i sportski radnici.

O treningu i o smernicama koje izlaze iz dosadašnje tradicionalne prakse planiranja i programiranja treninga govorila je Dragana Mosurović, master dipl. prof. fizičkog vaspitanja i sporta.

 

  

 

Pored toga što je predsednik Asocijacije licenciranih fitnes instruktora i trenera, Dragana Mosurović je predavač Pedagoške prakse i demonstrator  praktične nastave kursa na predmetima Analiza sportske aktivnosti, Metodika podučavanja u sportu i Modelovanje treninga u sportskoj grani,  koordinator smera Personalni fitnes, sertifikovani instruktor grupnih fitnes programa, međunarodni fitnes prezenter, pobednik na takmičenju za “Instruktora skupinske vadbe FZS leta 2011.“ i licencirani Zumba instruktor.

Sfera interesovanja Dragane Mosurović je rekreacija, ali je radila i sa profesionalnim sportistima, rekreativcima kao i sa decom.

 

Predavanje koje je održano prati novije trendove i nov pristup trenažnom procesu, a potkrepljeno je novim istraživanjima.

 

Ispred G. o. Kostolac prisutnima se na samom početku obratila direktorka Kulturno – sportskog centra, Jelena Šamanc koja je izrazila zadovoljstvo povodom velikog odziva ljudi koji se bave sportom, a koji će se na ovaj način edukovati i primeniti stečeno znanje o najvažnijim elementima treninga u praksi.

 

Cilj predavanja prema rečima Jelene Šamanc je edukacija trenera, profesora i sportskih radnika, koji su u prilici da grade zdravo društvo kroz stvaranje produktivne klime, kroz optimalno motivisanje učesnika u sportu, kroz podršku sportistima za zdravom težnjom za uspehom i kroz osnaživanje njihovog samopouzdanja.

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!