Svečanom akademijom obeležen Dan Gradske opštine Kostolac

Svečanom akademijom u ponedeljak 30. januara, u pozorišnoj sali Doma kulture, obeležen je 29. januar, Dan Gradske opštine Kostolac. Akademiji su prisustvovali predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti Gradske opštine Kostolac, grada Požarevca, kao i susednih opština, privrednih subjekata, ustanova, institucija i udruženja.

 

DSC_6560

 

Gosti su uživali u bogatom kulturno – umetničkom programu koji je upriličen za Dan opštine. Na samom početku himnu Srbije “ Bože pravde “ izvela je sopran, Marta Blagojević, profesor solo pevanja u požarevačkoj Muzičkoj školi “ Stevan Mokranjac “ .

 

Na svečanosti povodom značajnog praznika prisutnima su se obratili predsednik Skupštine Gradske opštine Kostolac, Nenad Marković, predsednik Gradske opštine Kostolac, Ivan Savić i gradonačelnik grada Požarevca, Bane Spasović.

 

DSC_6569  DSC_6574

 

Predsednik Gradske opštine Kostolac, Ivan Savić prisutnim gostima obratio se prigodnim rečima, govoreći o brojnom aktivnostima i uspesima u proteklih godinu dana.

 

„Naša opština danas slavi sedmu godinu postojanja. Na večerašnjoj svečanoj sednici imali ste priliku da kroz retrospektivu događaja u 2016.godini vidite rezultate koji su postignuti. Mišljenja sam, da imamo čime da se pohvalimo, ali i obećavamo da ćemo raditi još vrednije i predanije u godinama koje su ispred nas, jer smatramo da su temelji razvoja naše opštine upravo postavljeni.
Našoj svečanosti prisustvuju predstavnici različitih organizacija, preduzeća i ustanova. Ovo je svojevrsna prilika da pokažemo zahvalnost svima koji su uzeli aktivno učešće u kreiranju društveno-političkog života. Naš je cilj da zajedničkim snagama, kroz sve raspoložive institucije sistema, građanima omogućimo kvalitetnije uslove za život“.

 

DSC_6570

 

Na Svečanoj akademiji prikazan je i film u kome su rezimirani rezultati rada Gradske opštine Kostolac između dva praznika.

 

DSC_6593 DSC_6578

 

Svečanost povodom Dana Gradske opštine Kostolac obeležila je i dodela povelja “ Đorđe Vajfert – Vajfertov žig “ , zaslužnim pojedincima i udruženjima. Nagrade je uručio predsednik Gradske opštine Kostolac, Ivan Savić :

 

– u oblasti sporta – gimnastičaru S.O. “ Partizan “ Petru Vefiću,

– u oblasti nauke – arheologu Dragani Đurić Spasić,

– u oblasti umetnosti – Violeti Kevro,

– u oblasti socio -humanitarnog rada – Udruženju “ Društvo Rom “ iz Kostolca,

– u oblasti umetnosti – Udruženju likovnih umetnika “ Art “ iz Kostolaca.

 

Program su obogatili glumci pozorišta “ Castellum „- Nenad Despotović i Dejan Milošević koji su izveli igrokaz o životu “ Đorđa Vajferta “ . U muzičkom delu progama učestvovala je Muzička škola “ Stevan Mokranjac “ iz Požarevca. Sopran, profesor solo pevanja, uz klavirsku pratnju Zorana Petrovića , profesora klavira, izvela je pesmu Sergeja Rahmanjinova: “ Ne pevaj lepotice“ . Nakon toga nastupila je Tijana Živković, učenica drugog razreda  Muzičke škole “ Stevan Mokranjac „uz pratnju ansambla “ Mozaik“ sa pesmom “ Pod gorom se šetalo devojče “ .

 

 

U završnom delu svečanog programa gosti su uživali u akrobatskim vežbama mladih gimnastičara, članova Sportske organizacije “ Partizan “ . Program je zavšen nastupom Kulturno – umetničkog društva “ Kostolac“ koje je izvelo tri starogradske igre : “ Bojerka“, “ Srbijanka “ i “ Srpkinja “ .

 

DSC_6612 DSC_6606

 

Nakon svečanosti organizovan je besplatan koncert grupe ,,Legende“ za sve sugrađane.  Pozorišna sala Doma kulture bila je ispunjena do poslednjeg mesta. Pevajući stare i nove hitove sa Ivanom Milinkovićem publika je nagrađivala “ Legende “ dugim aplauzima nakon izvođenja svake pesme. Pozitivne energije nije nedostajalo, Kostolčani su uživali u poznatim pesmama „Ne pitaj“, „Četrdesete“, „Mladosti“, „Gledaš me“… i nisu ostali ravnodušni na baršunast glas Milinkovića.

 

DSC_6630 DSC_6649

 

https://soundcloud.com/user-372597328/vesti-31012017

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!