Novogodišnji intervju predsednika G. o. Kostolac, Ivana Savića i direktorke Kulturno – sportskog centra „ Kostolac „ ,Jelene Šamanc

 

Predsednik G. o. Kostolac, Ivan Savić i direktorka Kulturno – sportskog centra „ Kostolac „  Jelena Šamanc gostovali su u programu „ Radio Stil“ – a.

 

Predsednik Savić je govorio o realizovanim investicijama na području G. o. Kostolac, a zatim je izneo planove za 2017. godinu, koja će biti godina projekata, osnivanja javnih preduzeća i ustanova koje će građanima opštine omogućiti bolji život i zapošljavanje.

 

dsc_5344-2

 

Prema rečima predsednika Savića, 2016. godina bila je vrlo uspešna.

„Na poslednje dve sednice Skupštine G. o. Kostolac, predlozi koji su dati Skupštini na razmatranje, usvajani su jednoglasno, što znači da odbornički klub Srpske napredne stranke sa koalicionim partnerima  ima podršku svih odbornika u Skupštini G. o. Kostolac. Izuzetno sam ponosan i zadovoljan jer predstavnici opozicionih stranaka umeju da prepoznaju sve ono što je važno za G. o. Kostolac i da pri donošenju važnih odluka daju svoj glas našim predlozima“ – rekao je Savić.

 

 

Predsednik je dodao da je na poslednjoj sednici Skupštine doneta Odluka o izmeni Statuta G. o. Kostolac, prema kojoj će G. o. Kostolac imati sada veće ingerencije i moći će da osniva svoja javna preduzeća i ustanove, što podrazumeva približavanje svih servisa građanima kako bi efikasnije funkcionisala lokalna samouprava.

 

Kraj 2016. godine bio je povod da sa direktorkom Kulturno – sportskog centra Jelenom Šamanc porazgovaramo o onome što je realizovano i kakvi su planovi za dalje.

Prema rečima Jelene Šamanc 2016. godina je bila veoma uspešna, s obzirom da je realizovano 90% programa.

“ Najviše pažnje posvetili smo najmlađima, potrudili smo se da ih uvedemo u svet kulture i sporta na najinteresantniji način i da ih što više podstaknemo na takve vidove aktivnosti koji bi postali njihova svakodnevnica u životu” .

 

Govoreći o radu zakonodavne i izvršne vlasti, predsednik je naveo da su u 2016. godini imali šest redovnih sednica Skupštine, na kojima je doneto ukupno dvadeset i devet  skupštinskih akata, što znači da je Skupština zasedala redovno i da je donosila jako bitne i važne odluke. Pored zakonodavne vlasti Veće G. o. Kostolac održalo je preko trideset i pet zasedanja na kojima su sve odluke donete jednoglasno.

Intenzivne aktivnosti lokalne samouprave kako na polju infrastrukturnih radova, tako i na polju sređivanja problematičnih sfera G. o. Kostolac obeležile su 2016. godinu. Tom prilikom nisu nimalo zapostavljena pripadajuća sela.

Predsednik je napomenuo samo neke od najbitnijih infrastrukturnih radova koji su realizovani tokom 2016. godine.

U Klenovniku su asfaltirane ulice: Svetislava Milovanovića i Borislava Grujića, time je omogućeno da infrastrukturna mreža u ovom selu bude značajno poboljšana. Urađena je prva faza rekonstrukcije puta kroz selo Kostolac, a bitna je i činjenica da ovaj put nije asfaltiran i popravljan proteklih četrdeset godina. U selu Ostrovu ove godine urađena je ulica Lole Ribara prvi i drugi deo i ulica u Petki. Svi infrastrukturni radovi koji su planirani do sada su realizovani rekao je Savić i dodao da će u 2017. godini obezbediti još vise sredstava za ovakvu namenu.

U Kostolcu, jedna od značajnijih investicija bila je asfaltiranje ulice Trg bratstva i jedinstva i parkinga koji je sastavni deo ove ulice, a zatim asfaltiranje Industrijske i Porečke ulice.

Predsednik je naveo kao značajnije investicije i uređenje igrališta iza Sportske hale, kompletno presvlačenje asfaltom i opremanje terena za male sportove, a treba napomenuti i aktivnosti koje se tiču uređenja prostora kod restorana “ Dunavski dragulj “  i izgradnja pešačke staze. Dosta je sprovedeno i na uređenju gradske plaže, a prema rečima predsednika i u 2017. godini će se nastaviti praksa  podjednakog posvećuja pažnje kako Kostolcu tako i pripadajućim selima.

 

dsc_5343

Jelena Šamanc, direktorka Kulturno – sportskog centra „ Kostolac „  je takođe istakla da posvećuje dosta pažnje seoskim naseljima i navela da će u 2017. godini raditi na još boljoj saradnji kako bi se meštani pripadajućih sela što više uključili u sportske i kulturne aktivnosti.

Treba napomenuti da je Centar za kulturu Kostolac  u 2016. godini realizovao niz kulturnih dešavanja, kao što su likovne izložbe, koncerti, pozorišne predstave, filmske projekcije, književne večeri, što je rezultat dobijanja nagrade i povelje Grada Požarevca za izuzetan doprinos kulturi, dobre rezultate i dostignuća u radu.

Centar za kulturu Kostolac sada je prerastao u Kulturno – sportski centar, a prema rečima Jelene Šamanc glavni cilj  u narednom periodu je izgradnja sistema koji će ceniti rad, disciplinu i talenat, što će pozitivno uticati na mlade ljude, buduće nove stvaraoce i konzumente programa kulture i sporta.

 

 

U toku 2016. godine lokalna samouprava je dosta pažnje posvetila mladim generacijama, što je podrazumevalo da se na prvom mestu obezbede nova dečja igrališta, u ulici Veljka Dugoševića, igralište u porti crkve Svetog Maksima Ispovednika i na Trgu bratstva i jedinstva. Treba napomenuti i izgradnju teretane na otvorenim koja je omogućila da se veći broj mladih uključi u sportske i rekreativne aktivnosti. Prema rečima Savića  u 2017. godini radiće se na realizaciji sličnih projekata kako bi se deci Kostolca omogućilo što bolje odrastanje.

 

 

 

O planovima za iduću godinu, predsednik je istakao da će izgraditi još nekoliko dečjih igrališta, jedno u vrtiću “ Majski cvet” Kostolac i na još nekoliko lokacija, kao i nekoliko terena za sport i rekreaciju.

 

Što se tiče uređenja kostolačke plaže predsednik je najavio da će značajna sredstva biti obezbeđena rebalansom budžeta, dodajući da se nada da će sportsko rekreativni centar “ Topoljar “ postati brend Kostolca.

 

 

Za kraj našeg razgovora predsednik je uputio poruku građanima Gradske opštine Kostolac povodom predstojećih novogodišnjih praznika sa željom da u 2017. godini još vise napredujemo, da budemo još vredniji, bolji i podržavamo dobre rezultate, a pre svega puno zdravlja, uspeha i porodične sreće.

 

Takođe čestitke povodom predstojećih praznika građanima je uputila i Jelena Šamanc, direktorka Kulturno – sportskog centra „ Kostolac“ sa željom da praznike provedu u miru i zdravlju sa svojim porodicama.

 

Kompletno gostovanje predsednika G. o. Kostolac, Ivana Savića i direktorke Kulturno – sportskog centra „ Kostolac „  Jelene Šamanc na “ Radio Stil“-u možete poslušati ovde:

 

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!