Kreativna radionica za mlade u kostolačkoj Biblioteci

 

 

Narodna biblioteka „Ilija M. Petrović“ Požarevac, ogranak Kostolac prepoznala je značaj ostvarivanja saradnje sa neformalnom grupom Art Hub iz Požarevca organizovanjem kreativne radionice za mlade u okviru projekta „Dizajn za slepe“.

Radionica se sprovodi u saradnji  sa udruženjem građana Art Distrikt iz Požarevca, Međuopštinskim Savezom slepih i slabovidih lica u Požarevcu i Narodnim muzejom u Požarevcu.

 

 

Radionica će se održati  u petak, 30. septembra 2016. godine sa početkom u 14 časova u prostorijama Biblioteke u Kostolcu, u okviru koje će se izrađivati predmeti od gline i gipsa koji će biti izloženi na taktilnoj izložbi u oktobru povodom Svetskog dana slepih, 15. oktobra.

 

Pozivamo sve zainteresovane od 13-18 godina da učestvuju u radionici i na taj način se upoznaju sa svakodnevnicom slepih i slabovidih lica.

 

Radionice se sprovode u okviru omladinskog volonterskog projekta „DIZAJN ZA SLEPE“ koje sprovodi „ART HUB“ uz podršku Resurs centra „Omladina JAZAS-a Požarevac” u okviru projekta „MLADI SU ZAKON – Braničevski i Podunavski okrug“, koje finansira Ministarstvo omladine i sporta.

Radionicu vode: Julija Bašić i Renata Minić.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!