Potpisan Protokol o saradnji dva udruženja: „VerbumlandiArt“ iz Italije i Kluba ljubitelja knjige „Majdan“

IMG_20160606_194557U ponedeljak  6.juna 2016.godine u prostorijama Gradske opštine Kostolac potpisan je protokol o saradnji dva udruženja: „VerbumlandiArt“ iz Italije i Kluba ljubitelja knjige „Majdan“.

Protokol su potpisale Slavica Pejović  predsednik Kluba ljubitelja knjige „Majdan“ iz Kostolca i  Regina Resta, predsednik (Galatone).

 

 

Prema rečima Slavice Pejović uspostavljena je saradnja koja ima perspektivu , a koja je nastala na bazi prijateljstva sa bogatim planom i programom unapređenja kulturne saradnje u narednom periodu.

„Očekujemo da će kao i uvek kultura probiti i razviti sve granice i uspostaviti mostove koje su nekada neki zlonamerni rušili i pokušali da ruše .Ljubav i pravo prijateljstvo se ne može srušiti .Mi smo ovog puta to dokazali.

 

 

 

 

 

IMG_20160606_195414

 

 

 

Potpisivanju protokola prisustvovali su  pored predsednika Gradske opštine Kostolac Ivana Savića ,član veća Jelena Ilić , direktorka Centra za kulturu Kostolac Jelena Šamanc ,rukovodstvo „VerbumlandiArta“  Masa Masimo,podpredsednik (Bari), Marija Teresa Infante, počasni podpredsednik (San Severo), kao i Karlo Alberto Auđeri (Leće), Gvido Valja (Galatone) i Mirjana Dobrila Romanelo (Nardo),Radomir Andrić, predsednik Udruženja književnika Srbije,  Jovan Janjić, Milisav Milenković, gosti iz Italije kao i pesnici  iz Beograda, Niša, Požarevca, Malog Crnića i Kostolca.

 

 

 

 

 

 

Predsednik Gradske opštine Kostolac Ivan Savić je  tom prilikom poželeo dobrodošlicu svim gostima i istakao da je ovo čast i za lokalnu samoupravu i za udruženje K.LJ.K. „Majdan“koje na teritoriji Gradske opštine Kostolac okuplja sve ljubitelje knjige i poezije.

„Umetnost povezuje različite nacije ,ljude koji isto razmišljaju i nemaju predrasuda već žele da zajedno učine ovaj svet lepšim .Zahvaljujem vam se  na potpisanom protokolu , želim vam uspešnu saradnju ,a mi ćemo se potruditi da u narednom periodu podržimo ovakve i slične akcije“- dodao je Ivan Savić.

IMG_20160606_194630

 

Nakon potpisivanja protokola u pozorišnoj sali Doma kulture u Kostolcu
organizovana je  promocija Zbornika poezije pesnika iz Italije i Srbije
„LA SVOLTA“ – „PREKRETNICA“.O zborniku su govorili : Radomir Andrić, predsednik Udruženja književnika Srbije, urednik Jovan Janjić, priredjivači Redjina Resta i Slavica Pejović, recenzent Milisav Milenković.

Poeziju su  predstavili gosti iz Italije kao i pesnici zastupljeni u zborniku iz Beograda, Niša, Požarevca, Malog Crnića i Kostolca.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!