Predavanje Vesne Radivojević na temu „Govor tela: skrivena značenja ovog oblika podsvesne komunikacije“

U Biblioteci u Kostolcu, Odeljenju Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac, u petak 5. oktobra 2018. godine, održano je zanimljivo predavanje pod nazivom „Govor tela: skrivena značenja ovog oblika podsvesne komunikacije“ .

Predavanje je bilo namenjeno svima koji žele da ovladaju tehnikama i veštinama neverbalne komunikacije. Predavač Vesna Radivojević je na veoma interesantan način govorila o značaju govora tela, ne bi li nam pomogla da bolje razumemo druge ljude iz našeg okruženja. Ono što je bilo zajedničko većini prisutnih jeste zadovoljstvo što su stekli nova znanja o govoru tela, značenju pojedinih pokreta, kao i koliki se uticaj ostavlja gestovima i pokretima.

 

 

Gestikulacija predstavlja prvobitan, neverbalan oblik komunikacije, odnosno pravljenje pokreta pri govoru celim telom, naročito ramenima i rukama. Uz pomoć prezentacije, Vesna Radivojević je predstavila na veoma slikovit način, iz ugla marketinga i prodaje, koliko je govor tela značajan u komunikaciji drugim sa ljudima. Pokret i mimika je nešto što ne možemo u potpunosti da kontrolišemo. Primećivanje signala koji ljudi šalju jedni drugima je odraz emocionalne inteligencije. Govor tela može nas upozoriti na mnoge stvari, jer ako dobro upoznamo govor tela, možemo postati živi detektor laži.

O predavaču:
Vesna Radivojević rođena je 1977. godine u Požarevcu. Godinama je radila kao novinar, zatim u marketinškim agencijama i izdavaštvu (Mladinska knjiga, GREY Worldwide, Procter&Gamble i dr.). Psihologija, filozofija pozitivnog razmišljanja, komunikacija i procesi sazrevanja ličnosti – oduvek su bili u žiži njenog interesovanja. Veruje da naučna dostignuća treba da budu i u fokusu običnog čoveka i iz tog razloga je kreirala stranicu „Vesna neuronaučni koučing“ i „Mindfulness – nauka i duhovnost“.
Prošla je kroz obuku za Neuro i spiritualno savetovanje (Neuroscience Training and Coaching Institute, USA) i tokom godina kroz konstantno obučavanje i usavršavanje, kroz mnogobrojne treninge, provere znanja – došla do svojih saznanja koje želi da podeli sa drugima. Zaposlena u Dunav osiguranju. Udata je i majka je troje dece.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!