Izložba slika Vladete Deletića

Biblioteka u Kostolcu nastavlja sa akcijom održavanja likovnih izložbi, sa ciljem da se zavičajnim umetnicima pruži prilika da izlože svoje radove. Pre dve nedelje održana je izložba Snežane Milošević, predsednice Udruženja likovnih stvaralaca „Spektar“ iz Kostolca. U ponedeljak, 4. juna 2018. godine, otvorena je izložba zavičajnog likovnog umetnika Vladete Deletića, a 21. juna planirano je otvaranje izložbe slika Violete Kevro.

O likovnoj umetnosti i o simbolici slika Vladete Deletića, govorila je Julija Bašić, diplomirana istoričarka umetnosti, a Aleksandra Vujčić, pesnikinja iz Požarevca, čitala je odabrane stihove ovog umetnika. Izložba će biti otvorena do 17. juna 2018. godine.
Vladeta Deletić, samouki je slikar, rođen 1958. godine u Požarevcu. Živi i stvara u Kostolcu. Crtanjem i slikanjem se bavi od ranog detinjstva, a sa 16 godina je počeo da slika tehnikom ulje na platnu. Bio je član je Likovnog kluba „Atelje 79“ pri KUD-u Kostolac do 1990. godine. Jedan je od osnivača Udruženja likovnih umetnika ULUK „Art“ u Kostolcu 2002. godine, član je udruženja ULIS „Milana Pavlović-Barili“ i „ Đura Jakšić“ iz Požarevca. Do sada je imao tri samostalne izložbe u Kostolcu i preko 300 kolektivnih izložbi širom nekadašnje Jugoslavije, zatim u Srbiji i u inostranstvu. Učesnik je brojnih likovnih kolonija, humanitarnih akcija i dobitnik je nekoliko vrednih priznanja. Godine 1986. osvojio je drugo mesto na takmičenju likovnih stvaralaca metalaca Srbije u Trsteniku. U njegovim slikama je puno ljubavi, radosti, slobode i identiteta čoveka  u realnosti, ali i skrivenosti i tajanstvenosti u stvarnosti. Pored slikarstva, piše i poeziju i prozu.
Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!