Predstava za decu „Magična lira“ u Domu kulture u Kostolcu

U nedelju, 20. maja predstaviće nam se „Čiča Mičino pozorište“ predstavom „Magična lira“ u 18:00 časova u Domu kulture u Kostolcu.

„Magična lira“ je, pre svega, predstava o muzici, ali i predstava o prijateljstvu, ljubavi i pravim vrednostima. Princ Mirko i princ Saško imaju isti cilj: Da osvoje ruku princeze Simfonije. Jedan to želi iz ljubavi, a drugi iz koristi. Jednog voli princeza, a za drugog navija kralj. Da bi se pronašlo rešenje i smirile svađe, baka Sonata obojicu šalje u fantastičnu avanturu da pronađu i donesu magičnu liru! Ali čarobnjak Zabrljavko dodatno komplikuje stvari tako da njih dvojica zajedno moraju da prođu kroz sve prepreke i pored raznih razbojnika i čudnih bića da dođu do cilja. Na tom putu će upoznati nove prijatelje i doneti odluke koje nisu očekivali. Na kraju će sve biti lakše i biće više mira kada zasvira magična lira.

 

 

Jednu od glavnih uloga igra naš sugrađanin Mateja Popović, koji je rođen 13. jula 1987. godine u Požarevcu. Osnovnu i srednju školu završio je u Kostolcu, nakon čega je upisao dramski fakultet u Beogradu odsek gluma. Pored glume počeo je da piše i tekstove za decu. Na ideju da osnuje pozorište došao je sa drugarom 2015. godine i tako nastaje „Čiča mičino pozorište“. Magična lira je prva predstava koju je Mateja napisao a koja je naišla na veliko interesovanje publike i pozitivne komentare. Predstava je dobila nagradu za najbolju predstavu u Kotoru na Međunarodnom festivalu nagradu dečijeg žirija. Ove godine snimio je film „Zlogonje“ koji je dobio nagradu u Torontu na Internacionalnom festivalu, čija premijera treba da bude u septembru.

Igraju:
Princ Saško – Aleksandar Vučković
Princ Mirko – Aleksandar Ristoski/ Novak Radulović
Princeza Simfonija – Vaja Dujović
Dijandra i Agrila – Tamara Belošević
Kralj Džulijan i Tan Džu – Bojan Hlišć
Sonata i Alejna – Vanja Nenadić / Dunja Stojanović
Klepko i Flarineto – Vladimir Nićiforović
Zabrljavko i Džoma – Mateja Popović/ Stevan Piale
Smrznut, Lu, Gustav – Dušan Popović

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!