Subota 29. septembar – 2. kostolački polumaraton

Drugi kostolački polumaraton održaće se 29. septembra 2018. godine, a sam događaj obuhvata tri trke. „Trka maratončića“ u kojoj učestvuju deca do 6 godina, „Trka zadovoljstva“ na pet kilometara i glavna trka, polumaraton, činiće ovaj događaj.

Kostolački polumaraton se razlikuje u odnosu na druge trke jer za cilj ima karakteristično mesto.

Staza se proteže od centra Kostolca, preko gradske plaže Topoljar, obale Dunave, pa sve do cilja koji se nalazi u samom Viminacijumu. Retke su trke, gotovo u čitavoj Evropi, koje za cilj imaju istorijske destinacije poput arheološkog nalazišta. Zbog toga, ovaj polumaraton nosi naziv „Trka legionara“ svim učesnicima polumaratona i trke na pet kilometara biti omogućen obilzak arheološkog nalazišta Viminacijum.

Sva fizički spremna i punoletna lica mogu biti učesnici ovog događaja. A za manje fizički spremne tu je „ Trka zadovoljstva“. Cilj manifestacije nije samo trčanje, već i druženje, tako da su svi dobrodošli da se priključe bilo kao takmičar ili gledaoci. Događaj će imati i grupaciju volontera za propratne, ali veoma važne poslove, pa svi zainteresovani mogu da se jave u Kulturno sportski centar Kostolac, kako bi bili deo ovog sportskog događaja.

Organizatori drugog polumaratona su Kulturno sportski centar „Kostolac i „Maraton tim Požarevac“ u saradnji sa arheološkim nalazištem „Viminacijum“ , a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac.

Kostolac vas čeka ponosno, neka bude mesto još jednog vašeg uspeha i ulaska u red legionara.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!