U Kostolcu održana letnja akcija dobrovoljnog davanja krvi

 

Gradska opština Kostolac, Crveni krst Požarevac i Institut za transfuziju krvi Srbije, danas su u okviru letnje kampanje organizovali akciju dobrovoljnog davanja krvi.

 

Saša Obradović, sekretar Crvenog krsta Požarevac je istakao da je ovo vanredna akcija dobrovoljnog davanja krvi za potrebe građana Republike Srbije, grada Požarevca i Gradske opštine Kostolac, koji se leče ili oporavljaju na klinikama u Beogradu.

 

“ Želeo bih ovom prilikom da se zahvalim predsedniku Gradske opštine Kostolac, Ivanu Saviću na velikoj podršci kao promoteru akcije, ali i kao dobrovoljnom davaocu krvi“ – rekao je Obradović istakavši da je kostolačka opština prema rezultatima za prvih šest meseci ušla u pet najhumanijih opština, zahvaljujući velikom broju davalaca krvi u odnosu na ukupan broj stanovnika.

 

 

 

Gradska opština Kostolac već godinama unazad pruža podršku akcijama dobrovoljnog davalaštva krvi. Potrudićemo se da do kraja godine organizujemo još nekoliko akcija kako bismo zadržali status jedne od najhumanijih opština u Srbiji. Kostolac je uvek bio poznat po humanosti i trudićemo se da tu tradiciju nastavimo – rekao je predsednik Gradske opštine Kostolac, Ivan Savić zahvalivši se svim humanim sugrađanima koji su se u velikom broju odazvali ovoj akciji i koji su svojom nesebičnim doprinosom darivali krv onima kojima je najpotrebnija.

 

Mile Mašković iz Instituta za transfuziju krvi izrazio je zahvalnost Crvenom krstu Požarevac i predsedniku Gradske opštine Kostolac jer su im omogućili da organizuju vanrednu akciju davanja krvi, na kojoj je prikupljeno 32 jedinice krvi.

 

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!